גישות בעיצוב מוצר

תכנון מוצר או עיצוב מוצר? שאלת המפתח במאמר היא האם בכלל יש הפרדה?
עשרות פעמים שמעתי את האמירה "עבדתי עם מעצב מעולה, העיצוב היה מדהים אבל לא בר ביצוע " ברגע זה מיד אני מריח את התקלה … הפרידו בין עיצוב המוצר לבין התכנון, 
שני הרכיבים האלו בתהליך הפיתוח מאז ומעולם היו שזורים האחד בשני, כלומר לא ניתן לתכנן מוצר ואז להדביק לו עיצוב או לעצב ואז להדביק תכנון. זה בדיוק מה שאמור לעשות מעצב תעשייתי, הוא מחבר את הגישות. המעצב הוא הדבק שמכניס חיים לכל התהליך.

בישראל נהוג להשתמש במעצבים גם כמתכננים, פרקטיקה בה אני מאד מאמין באפן אישי.
הגישה השנייה היא לשלב מהנדסים ומעצבים בתהליך קוהרנטי (הצעקות כמובן ישמעו עד גג הבניין) אבל המוצר יהיה טוב, כאשר היזם בוחר להקים צוות עבודה רצוי שיבחר בעלי מקצוע שמעריכים אחד את השני על שתי הגישות. כלומר, מהנדס שאסתטיקה חשובה לו ומעצב שמבין הנדסה כך ניתן להקפיץ את תכנון המוצר לרמות גבהות.

 

גישות בעיצוב מוצר בחברת נבט

גישת העיצוב בחברת נבט עיצוב תעשייתי בנויה סביב הרעיון שמוצר חייב קודם כל לשרת את הצרכן, זה שישתמש במוצר, לשרת את השיווק (דרך עיצוב נחשק) שימכר היטב ,ומכאן לתהליך היצור שיהיה יעיל, איכותי ויצור מקסימום רווחים ליזם.

לא מעט פעמים בנבט אנחנו משלבים מהנדס מכנות שיתרום את חלקו לתהליך הפיתוח כאלו שלא יהרגו לנו עיצוב מנצח אלה יקדמו את המוצר למצוינות.

לסיום אספר לכם על מקרה שחוותי, יש לי בנבט כובע נוסף שקשור למשרד הכלכלה- אני בוחן חברות למתן מענקים לעיצוב מוצר. אז פגשתי חברה, ראיתי סקיצות נהדרות שייצר מעצב בעל נסיון, המוצר נראה נהדר ואישרנו להתקדם. בעל החברה בשלב זה החליט להעביר את המשך הפיתוח למשרד הנדסה. לאחר שנתיים פיתוח הגעתי לראות את התוצר ובעל הפרויקט אומר לי- בו תראה את המפלצת… חשכו עיניי, המוצר היפה נראה…פחות… שאלתי מה קרה? ואז הסביר לי הבעלים: המהנדס הסביר לי שיהיה זול יותר ככה וגם ניתן לרכוש מוצר מדף. ובנוסף יצא כ"כ גרוע שהתחלנו עכשיו תהליך חדש לבד על עקרונות העיצוב שהתחלנו אתם, את המוצר הזה אי אפשר למכור.
לסיכום: עיצוב מוצר ותכנון מוצר אחד הם!